http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

zondag 4 mei 2014

Iwan en andere zondagsoverpeinzingen

Ik kon het niet laten. Sinds Leo deze doos even op tafel heeft gezet voor het gemak, is onze Iwan er niet meer uit te slaan. Meestal ligt hij erin te slapen, maar zodra ik het fototoestel pak, gaat ie er echt voor zitten. Ik denk dat ik maar een quiltje maak voor erin, want meneer vindt het ook heerlijk zicht te nestelen mijn blokken van de sprei die ik klaar heb en op tafel laat liggen. Overigens, van Droppie onze oudste kat van 18 jaar die alleen 's avonds en 's nachts achter de bank weg komt, vind ik zwarte haren op mijn lapjes die ik laat slingeren. Dus voor haar mag ook wel een quiltje komen. 

Verder ben ik deze week druk doende geweest met het voorbereiden van de Farmers Wife Quilt, waarvan ik het boek met de cd deze week in de bus kreeg.


Alle stofjes die ik ervoor verzameld had zijn nu gewassen en gestreken

Het zijn bijna allemaal basic stofjes ton sur ton, want zo veel durf ik nog net voor een sampler quilt.
Ze zitten nu samen met de uitgeprinte en gelamineerde mallen (meer dan 100!) in een bak te wachten tot ik van mezelf ermee mag beginnen

Ik heb me namelijk voorgenomen dat ik eerst een ufo onderhanden moet nemen voordat ik eraan begin. Voor de dames die niet op de hoogte zijn van de quilttaal: een ufo heeft niets met grijze of groene mannetjes te maken. Het is een Unfinished object.
Maar ik wacht ook nog de bee af aanstaande woensdag waar ik hoop nog wat tips te krijgen van de andere dames hoe ik het moet aanpakken met zo'n sampler.

bedankt voor het kijken en een fijne zondag allemaal.

groetjes, Alie

3 opmerkingen:

 1. Ja je moet de tekst wel ondertitelen hoor. Ik begon al bedenkelijk te kijken. Ik vreesde even dat het quilten je naar het hoofd was gestegen. ¦O) Ik heb ook nogal wat ufo's in een bak liggen. Gelukkig ben ik dus niet de enige. Ik zie al hele mooie lapjes, dat belooft wat. Leuk dat je ons deze stappen laat zien, wij zijn tenslotte groentjes. Veel plezier met de voorbereidingen. Ik ben erg benieuwd. De katten moeten vast nog even wachten op hun kussentjes?

  Gr. Gz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jij ook aan de Farmer's Wife quilt gaat beginnen. Wanneer ik mijn Pockets of Posies klaar heb, ga ik ook eerst weer eens verder met mijn FW want die ligt al veel te lang te wachten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Iwan is net 'n professioneel model hihi. Zodra de camera eraan komt........strike a pose! Die katten worden maar verwend hoor. Eigengemaakte quiltjes in zeer mooie doosjes. Ja, dat lijkt Rossi ook wel wat. Hoewel, tot nu toe is 'ie nog tevreden met 'n leeg doosje en ik maak 'm ook niet wijzer.
  Ben erg benieuwd, waar je ons de volgende keer mee gaat verrassen....

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen