http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

woensdag 14 mei 2014

Mandjes, een leeuw en een mond vol schroeven

Het is weer woensdag, dus mandjesdag. Gelukkig mag je niet alleen op woensdag aan de mandjesquilt werken. Anders zou het niet opschieten natuurlijk. Nee, op woensdag kijkt heel quiltend Nederland op mijn blog om te zien hoe hard ik de afgelopen week aan mijn project gewerkt heb. Ik heb er nu in totaal 18 en ik zou ze graag aan elkaar  maken. Helaas ben ik zo dom geweest om een heleboel dezelfde lapjes te knippen. Het zou een beetje saai worden als ik die allemaal naast elkaar ging maken. Onervarenheid zullen we maar zeggen. Ik ga dus van nu af aan zo veel mogelijk verschillende printjes knippen. Het probleem is echter dat de lapjes die ik heb verzameld voor deze quilt wat groter zijn dan 10 vierkante centimeter.
het mandjeslaatje

 En om nou uit elke grote lap alleen maar zo'n stukje te knippen..... Hm, kan wel natuurlijk. Nog handiger is het om straks voor mijn verjaardag aan iedereen lapjes van 10 bij 10 centimeter te vragen. Die kun je in sommige webshops op of MP zo kopen. Zelf mag ik dat niet doen, want ik mag voor deze quilt geen lapjes uit winkels kopen. Ik neem wel lapjes over van privepersonen. Waarom ik dat zo bedacht heb, dat weet ik ook niet. Maar ja, ik zit nu eenmaal raar in elkaar. O, en ik ga mee doen met de lapjesruil. Die is vier keer per jaar. Zo kan ik wel aan verschillende kleine lapjes komen. 

Deze gevaarlijk kijkende leeuw ligt vandaag lekker warm in de deken op de bank. Gisteren hebben we onze Iwan weer laten scheren, want ik kwam niet meer door zijn vacht. 

Het vasthouden van dit gevaarlijke monster leverde mijn lief een ernstige verwonding aan zijn vinger op. Gelukkig had de trimster een troostpleister voor hem, dus dat was ook weer snel geregeld.

Toch is die man van mij vandaag weer gevaarlijk bezig
Zo trof ik hem vanmorgen aan tijdens zijn werkzaamheden aan de overkapping van het terras. Een mond vol schroeven vind ik niet echt een smakelijk ontbijt.
Hij heeft het anders wel handig voor elkaar met die regen
Gereedschap onder de visparaplu
En gereedschap onder de overkapping. Want er is nog steeds werk aan de winkel. Ik wil deze zomer wel graag mijn steekjes aan al mijn projectjes kunnen zien op ons fijne terras als de zon onder is. Dus komen er allemaal draadjes en stekkerdozen, alles netjes afgewerkt. Goed zo Leo!

Bedankt voor het kijken en een fijne woensdag allemaal

groetjes, Alie

5 opmerkingen:

 1. Die Leo van je is idd. goed bezig.Over die schroeven zou ik me niet druk maken; Er is nog nooit iemand doodgegaan van 'n extra portie ijzer hihi.
  En Iwan..........die kan echt gemeen kijken zeg! Ga je 'm nog 'n oranje kleurspoeling geven tijdens de WK?
  En dat cadeau idee voor je verjaardag is helemaal toppie. Heb je nog 'n voorkeur qua kleur? Mogen de lapjes ook iets groter zijn?

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die Iwan. En hier kijkt ie nog slaperig. Als hij wakker is, sla je spontaan op de vlucht. Vooral als ie dat enge geluid erbij maakt (prrrrr,prrrrrr).
   Natuurlijk mogen de lapjes groter zijn. Het volgende formaat is vaak 25x25. Daar kan ik dan vier mandjes uit halen. Is natuurlijk ook wel erg leuk als zo'n leuk mandje weer een paar keer terug komt in zo'n enorme quilt. En van die twee reepjes van 5 cm die ik dan overhoud, heb ik allang weer een ander idee voor daarna:=). De kleur laat ik graag aan de gever over. Het enige dat ik niet erin wil verwerken zijn pastelkleuren. Maar die zijn misschien weer een keer leuk voor een pastelquilt.
   Over Leo zeg ik maar niets meer, behalve dat ie geweldig aan mijn noden denkt. Sinds vandaag is er dus licht onder onze overkapping. Die lampen geven zelfs wat warmte. Wauw.

   gr. Alie

   Verwijderen
 2. Jeetje wat is iedereen toch actief momenteel. Is het een virus of zit het in het water? Ik kan jullie bijna niet bijhouden. En iedereen ruilt maar...... :0) Ach zolang jullie niet aan partnerruil doen, ha ha, dat weet ik natuurlijk ook niet zeker.
  Leo is zeker goed bezig. Bij mij hangen de oranje lampjes van de Xenos al te wachten op de goede voetbaluitslagen. Ze geven amper licht dus er bij tekenen gaat niet lukken.
  Leuk hoor die mandjes. Dat gaat een mooi geheel worden. Hou ons op de hoogte.
  Groeten aan Leo en de lion, jammer dat ie er zelf niet om kan lachen. Ik trouwens destemeer.

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent echt goed bezig geweest zeg! Wat een hoop mandjes heb je al. En Leo zit ondertussen ook niet stil zie ik. Zelfs met zo'n gewonde vinger werkt hij stug door... stoer hoor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk hoor die mandjes ! Je kunt natuurlijk ook van grotere stukken stof kleinere stukjes snijden en dan door elkaar gebruiken. Zo te zien gebruik je "moderne" stofjes voor je mandjes. Ik duik dit weekend eens in de restjesmand voor je. Moet wat tussen zitten toch?

  BeantwoordenVerwijderen