http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

vrijdag 16 mei 2014

Update Farmers Wife

Ik heb weer twee blokken  voor de Farmers Wife klaar. Ik had zo'n plezier in het uitzoeken van de stofjes. Ik heb ze nog steeds niet aan elkaar gemaakt met de sashings en de corner stones. Ik twijfel dan toch of het allemaal wel staat zo dicht bij elkaar. Ach, misschien moet ik het gewoon maar doen.


Blok 5 Bat wings. Dit was een makkie om te maken

Blok 6 Big dipper. Deze was wat moeilijker omdat de puntjes zo precies bij elkaar moeten komen. Hoewel ik met de hand werk, en dus heel precies kan zien waar de naald heen gaat, heb ik er toch moeite mee.

Blok 7 Birds in the air is een regelrechte ramp. Er komen zoveel puntjes bij elkaar dat ik aldoor scheef zit. Ik ben er nu voor de helft mee klaar. Maar ik neem hem maandag mee naar mijn juf, waar ik in een klein groepje nog een extra les heb. Dit blok heeft 40 stukjes en die zijn niet erg groot. Ik leg de stukjes op een microvezel doekje zodat alles niet kan schuiven.


Gisteren heb ik een les gehad in machinequilten uit de vrije hand. Tjonge, wat is dat moeilijk zeg. Ik denk dat ik het liever met de hand ga leren. Ik vind het werken met de hand toch uiteindelijk rustgevender dan met de machine te werken. Je kunt het lekker in de woonkamer doen in gezelschap of met de tv aan. Of lekker buiten, zoals ik vandaag bezig ben geweest met mijn mandjes.

bedankt voor het kijken en een fijne avond allemaal. En een fijn weekend. Ik ga weer verder priegelen aan mijn mandjes.

groetjes, Alie

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige stofjes. Mooie combinaties ook. Logisch dat je hier veel plezier aan beleeft. Die onderste ziet er inderdaad pittig uit. Misschien heeft de juf nog een paar goede tips. Ik kan me voorstellen dat handmatig werken rustgevender en ook praktischer is. Je kan het overal mee naar toe nemen. Wat leuk om te zien hoe enthousiast je bent over je nieuwe hobby. En wat je ons al allemaal voorschotelt. Het smaakt naar meer.....

  Gr. Gz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word er iig. ook erg blij van om te zien, hoeveel lol je er in hebt. Je hebt nog nooit zoveel gepost dan de laatste tijd en 't zijn stuk voor stuk erg leuke berichten.
  Keep up the good work!

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blokjes hoor! En na de les krijg je het vast wel voor elkaar om het onderste blokje ook goed in elkaar te krijgen. ;-)
  Machinequilten heb ik nog nooit gedaan maar wil het binnenkort eens gaan proberen hoewel ik denk dat je gelijk hebt... met de hand is juist zo lekker ontspannend. ;-)
  fijn weekend,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke blokjes weer. Het onderste is inderdaad pittig. Ik weet dat ik eerst vierkantjes gemaakt heb van de driehoekjes en dan de losse driehoekjes er aan en als laatste de gevormde rijtjes aan elkaar vast gemaakt. Als je niet zeker weet of het leuk is zo allemaal bij elkaar kun je wachten tot je meer blokken hebt en ze dan eens uitleggen op de vloer. Ik kijk uit naar je volgende blokken en ga nu zelf een paar in elkaar zetten.

  BeantwoordenVerwijderen