http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

woensdag 30 april 2014

Mandjes

Nou heb ik al jaren gedacht dat de woensdag gehaktdag was. Maar nee, ik heb dat helemaal verkeerd gezien. In quiltland blijkt woensdag mandjesdag te zijn.
Wat nu weer, zullen jullie denken. Alweer een nieuw project. Ja, ik kan even niet verder met mijn handwerkklusje van de sterretjes en nu ben ik besmet met het mandjesvirus. Een ernstig en zeer besmettelijk virus dat een aantal geleden rondwaarde onder quiltsters. Iemand had een quilt gemaakt met 480 mandjes en ineens wilde iedereen zo'n quilt maken en werd dus de woensdag mandjesdag. Ik denk dat ik van de traditie afwijk. Ik geloof niet dat ik er 480 wil gaan maken en ik ga ook niet op woensdag mandjes zitten maken. Althans vandaag niet. Die op de foto heb ik de afgelopen dagen gemaakt en het wordt een scrapquilt, want ik gebruikt ervoor wat ik aan geschikte lapjes tegenkom. Ik ga er niet speciaal iets voor kopen. Heb ik toch nog wat te scrappen! Het is een leuk werkje om met de hand te doen en ik zal er wel een paar jaar mee bezig zijn, want er zijn andere dingen die nog leuker zijn om te doen, met quilten. Ik ga het allemaal proberen.
Ik hoop dat het virus niet via dit blog verspreid wordt. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.
Fijne dag allemaal.
Groetjes, Alie

4 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is het dus gewoon een soort stopwerk. Als je even niet verder kan, ga je met dit project verder. Goed plan. Het houdt je lekker bezig. Ik vind het wel een leuk motiefje hoor. Om me heen hoor ik mensen die met de hand quilten rustgevend vinden. Het schiet misschien minder snel op maar dat vinden ze niet zo belangrijk. Nou ik vind dit virus in ieder geval leuk om naar te kijken. Probeer ons vooral zoveel mogelijk te besmetten. Dan hebben we genoeg berichtjes om te bekijken. :0)

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor zo'n mandjesquilt. Dat wil ik ook ooit nog eens gaan maken. Op dit moment ben ik bezig met de Pockets of Posies waar ook een heleboel mandjes in voorkomen, maar dat is toch niet echt een mandjesquilt hé? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, zo kun je lekker ziek zijn zeg. Je bent geen gevaar voor de volksgezondheid, hoeft dus niet in quarantaine en je maakt er ons erg blij mee. Zit hier ook 'n verhaal achter of is dit pure ontspanning?
  Ik zeg 't niet graag, maar: Van mij mag je nog wel even besmet blijven hihi.

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor het eerst op je blog wat maak je een leuke vrolijke mandjes!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen