http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

vrijdag 4 juni 2010

Serie tentkaartjes

Hallo dames,
Hier is dan mijn serie van kaarten waarbij ik een aantal technieken heb uitgeprobeerd bij de Sihouette. Ik merk nu dat ik er naast de CB een vriendje bij heb gekregen. Tjonge, wat een leuk apparaat is het. Het is wel even uitzoeken hoe alles precies werkt, en ik heb er een hoop papier doorgejaagd de afgelopen week. Maar na deze experimenten weet ik ook wel zo'n beetje hoe alles werkt en wat ik er mee kan. Ik heb géen stempelafdrukjes gebruikt. Dat komt allemaal later nog weer. De serie bestaat uit vier kaarten van hetzelfde model (ook uitgesneden met de Silhouette) en hetzelfde motief bloem, steeds op een andere manier verwerkt. Dus: ladys: kijk en eat your heart out. Ik ga straks lekker naar de camping terwijl jullie nog zitten te kwijlen.


Het idee voor deze bloem kwam ik tegen op internet en ik vond dat zo leuk dat ik ermee aan het experimenteren ben gegaan. Daarna volgden al snel de kaarten hieronder. Voor deze kaart heb ik papier gebruikt met veel structuur en nadat de Silhouette de blaadjes had uitgesneden, heb ik het papier gestempeld met embossingpoeder en een Paisly stempel van Hero Arts voor een mooie tone op tone effect. Eigenlijk is het patroon voor deze bloem bedoeld om de hele bloem uit te snijden, maar doordat ik de machine de opdracht heb gegeven om de buitenste rand niet te snijden, heeft hij alleen de blaadjes gesneden.


Hier heb ik in Word een achtergrond geprint met kleine zwarte stipjes en ik heb de bloem gesneden uit Vinyl. Dat gaat heel mooi. Zoals jullie kunnen zien, is de bloem nu wel helemaal rond uitgesneden.Bij deze kaart heb ik het apparaat laten weten welke blaadjes helemaal opengesneden moesten worden en welke aan een kant vast moesten blijven zitten, zodat ik ze naar boven kon vouwen (ideetje van Leo, moet ik er eerlijk bijzeggen). Dat is het leuke van deze machine. Je kunt bij de lijnen aangeven wat ermee gedaan moet worden: snijden, tekenen, printen, of zelfs perforeren.


Hier heb ik de Silhouette gedeeltelijk de blaadjes laten schetsen met de sketchpen (paars), zodat ik ze in kon kleuren met de copics en de andere blaadjes laten uitsnijden.

Zo, dat was het weer voor deze week. Ik ga nu uitrusten aan het Veluwemeer. O nee, eerst nog naar Almere voor de workshop bij Nicole. Ik verwacht de komende tijd nog veel meer te gaan experimenteren met mijn nieuwe speeltje. Dus: wordt vervolgd.

Groetjes, Alie

3 opmerkingen:

 1. Hey Alie,

  Ik heb de 3e emmer er maar vast bij gepakt, want ik hou maar niet op met kwijlen.
  Wauw, wat zijn ze prachtig.De laatste is mijn persoonlijke favoriet.
  Wanneer mag ik je CSI gaan noemen?
  Certified Silhouette Instructor....hihihi.

  gr.Rossi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmmmmmmm, ik weet niet welke ik mooier vind. Ze hebben allemaal wel iets bijzonders. Wat een geweldig speeltje zeg!!!! Ga zo door...ik kom wel langs als je me alle ins en outs kunt vertellen. Ha ha. Ben benieuwd of ik me dan nog kan inhouden.

  Gr.GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi mama!
  Wat schrijf je toch leuke stukjes! :)
  Nogmaals bedankt voor je mooie kaartje, ik vind hem hartstikke mooi! Helemaal leuk dat ie hier ook nog eens op te zien is ;)

  Dikke kus en knuffel
  Ook voor zielig Leo!

  xxx Heleen

  BeantwoordenVerwijderen