http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

donderdag 7 augustus 2014

En weer een Affo

 Eindelijk kreeg ik gisteren dit kussen af. Het patchwork en het quilten was nog niet eens zo veel werk, maar het randje om het kussen heb ik van frivolite gemaakt. En dat was toch wat meer werk dan ik voorzien had. 
 Maar ik moet toegeven dat het wel de moeite waard was om te doen.
Ik vind het ook heerlijke stofjes om mee te werken. Ze komen uit de VS en ik heb er nog flinke stukken van over, dus ik kan nog even vooruit.
 Voor de niet-quiltsters onder jullie: zien jullie de molentjes en ook de blokjes? De blokjes zijn wat makkelijker in de eerste foto te zien. Hier vallen voornamelijk de molentjes op. Het patroon heet dan ook 'Pinwheels'.
En tenslotte wilde ik jullie de achterkant niet onthouden. Daar wonen tenslotte ook mensen. Hier kun je duidelijk zien dat het reproductiestoffen zijn. Dat zijn stoffen die zijn nagemaakt naar de stoffen die in de Civil War periode zijn gebruikt.

Tot de volgende priegelblog
groetjes van Alie

5 opmerkingen:

 1. Wauwieee! Dit is 'n Affo Fantastico! Dat frivolite randje maakt 't helemaal af. Ik vind 'm echt prachtig. Al die uren noeste arbeid lonen zich driedubbel en dwars.

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is echt prachtig geworden zus! Leuk om er dan ook weer zo'n techniek als frivolité bij toe te passen! En ik zie zowel de blokjes als de molentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, deze is ontzettend gaaf zeg. Het frivole randje maakt het helemaal af. Het mag dan veel werk zijn maar dat is dan ook wel te zien. Hou hem bij Iwan en Lady uit de buurt!!! En bij Leo's verfkwasten..... :0)

  Gr. Gz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kussen zeg wauw!
  En je had goed op mijn blog gekeken inderdaad blauw wordt de laatste stapel... hoeveel... ga ze pas uitleggen als de stapels gemaakt zijn... hoe er dus zeker ook voor mijzelf de spanning in....
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauwwww.... wat moet dat een klus zijn geweest!! Dat frivolite is iets wat ik nog nooit gedaan heb en het lijkt me heel leuk om ook eens te proberen. Maar ja, misschien maar beter van niet want we hébben al zoveel leuke hobby's hé? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen