http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

woensdag 4 juni 2014

Verdwijnselstiften en hexjes


Ik heb mijn eerste handgequilte werkje klaar. Ik ben gaan oefenen op pannelappen die ik al in elkaar had zitten (met de machine). Maar onlangs heb ik geleerd hoe ik iets met de hand moet doorquilten. Hieronder zie je van dichtbij het resultaat. Ik vind het toch mooier dan met de machine. Het was nog even zoeken hoe ik het patroon moest aftekenen. Ik heb verdwijnstiften gebruikt, maar dat is toch lastig werken hoor zo'n stift die aldoor verdwijnselt en dan moet je maar afwachten waar hij weer verschijnselt. Speciaal potlood kan ook, maar dat veeg je ook makkelijk weg tijdens het quilten. Gewoon wateroplosbare stift werkt toch nog het makkelijkst. Alleen zie je dan pas het resultaat als je werk gewassen is. Ik ben er best trots op dat het al zo snel goed gaat. Het is best moeilijk om een regelmatige steek te krijgen en dan moet het er aan de achterkant nog net zo netjes uitzien als aan de voorkantEn dan de hexjes. Ik heb mijn Sihouette snijmachientje hexagonnetjes van ongeveer 4 cm laten uitsnijden. Daarna de stofjes met een malletje iets groter geknipt en toen de stukjes aan elkaar gezet. De kartonnetjes kunnen er later uit. Ik heb lekker fleurige batikstof gekozen voor een kleedje voor op de tuintafel.


Dit is dan het resultaat. Grandma's garden wordt zo'n verzameling bloemen ook wel genoemd. Ik ben nog niet klaar, maar ik schiet al aardig op.


Iedereen een prettige dag gewenst ondanks al het hemelwater dat op ons neerkomt.

groetjes, Alie

4 opmerkingen:

 1. Jij kunt jezelf wel gaan omdopen in Precisiemiep. Dit is nl. precisiewerk op de vierkant mm. Het resultaat mag dan ook gezien worden. Die hexjes hebben 't me helemaal aangedaan...............APPLAUS!
  Die Harry Potter stift levert goed werk af, Tover nog maar 'n poosje zo door......erg leuk om te zien.

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi quiltwerk, Alie! Zo regelmatig! En je bloementuintje wordt schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk en wat knap gedaan. Ik doe het je echt niet na hoor. Leuke stofjes heb je daar. Ik hoop wel dat je onderzetters hebt, zo zonde als mensen daarop smeren.
  Kan je dat trucje met die stift ook op mensen toepassen? Ik heb nog wel een paar namen...... :0)

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je hexagonnen quilt een heerlijk werkje!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen