http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

zondag 29 juni 2014

Een mijlpaal bij de log cabin sprei


Hoera, de eerste 25 blokken zijn klaar voor de sprei. Dat vond ik een mooie gelegenheid om ze aan elkaar te naaien, want nu heb ik een kwart deel en met een beetje fantasie kun je je voorstellen hoe hij wordt als hij klaar is. De Andere delen worden precies zo, alleen telkens een slag gedraaid, zodat je een blauw en een paarse ruit krijgt en in het midden de helemaal paarse blokken
Wel een klusje hoor en ik heb ook behoorlijk wat ruzie gehad met deze lap gisteravond bij het in elkaar zetten. Maar als ik hem zo zie, vind ik het toch wel heel mooi en dat stimuleert me om er mee door te gaan. Het mee gestikte papier zit er nog deels achter. Daar ben ik nog wel even mee bezig om weg te scheuren langs de naadjes. 20 naadjes per blok maal 25. En dan: hup de volgende 75 blokken.
Bedankt voor het kijken en een fijne zondag. Ik ga weer scheuren

Groetjes van Alie

7 opmerkingen:

 1. Wauw, dit is gaaf zeg. Maar wat een werk zit hierin. Ik zie het eindresultaat al wel voor me. Die wordt geweldig. Mooie kleurtjes ook trouwens. Hoe groot is deze lap nu in cm?

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is nu 110x110 cm. Ja het is inderdaad heel bewerkelijk. En ik ben bij het wegtrekken van het scheurvlies allemaal beginnersfouten tegen gekomen. Naadjes die loslaten; ik heb er zelfs een blok tussenuit moeten halen. Maar nu is ie weer goed:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Alie.Leuk dat je zo vaak op mijn blog reageert .Wat een mooie log-cabin en ook je mandjes worden super.Heb net je blog ontdekt en ga het in mijn lijstje zetten.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwie, dit is idd. heeeel erg mooi.En al dat werk....pfff mijn complimenten heb je hoor.De kleuren zijn prachtig.Gelukkig heb je jezelf kunnen stimuleren voor de volgende 75 blokken.....

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw prachtig! Gewoon doorgaan hoor! Ik verheug me al op de hele quilt.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat wordt dit mooi! Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit komt te zien wanneer het helemaal klaar is. :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een pracht van een quilt word dit!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen