http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

dinsdag 3 mei 2011

Voor en na

Hier zijn dan eindelijk de beloofde foto's van voor en na. Alles is nog lang niet zoals we het willen. Afgezien van een behoorlijk aantal onuitgepakte dozen, wacht mij nog diverse schilderklussen. Maar och, we zitten hier nog wel even, dus ik neem er alle tijd voor.
Ik kan jullie wel vertellen dat ik me nog in geen enkel huisje zo snel al heb thuisgevoeld als hier. Het is heerlijk wonen en ik geniet voorlopig nog elke dag van de frisheid van alles. De keuken, het spackwerk, het is allemaal zo nieuw en mooi. En het is heerlijk om niet meer steeds heen en weer te hoeven pendelen. Ik zou zeggen: kijk en huiver. Ik snap alleen niet waarom die foto's allemaal zo donker zijn geworden :(. Het is toch echt een heel lichte woonkamer. Maar ja, fotograferen is nooit mijn sterkste kan geweest.

gr, Alie
Aan de rechterkant zien de tegels er een beetje vreemd uit omdat we nog niet alles konden voegen vanwege nog niet volledig uitgeharde tegellijm. Wij doen de dingen in etappes. In dit geval het tegelen in 3 keer; gewoon omdat we dat leuk vinden. Oh ja en omdat de tegels op waren. We zijn hier nog niet zo bedreven in, dus sneuvelen er wel erg veel tegels bij het snijden. Restjes voor de kleine stukjes hebben we genoeg :). Deze week gaan we de laatste tegels zetten.En nu komt de grootste verrassing: mijn hobbyhok nu


Gezellig he? Ik kan zó aan de slag. Ik hoef alleen nog maar 100 Lundia onderdelen te lakken, bleeech. Vlak voor de verhuizing kwamen we tot de ontdekking dat de katten wel erg hadden huisgehouden bij onze kasten en dus besloot ik om de Lundia maar een flinke opknapbeurt te geven: sxhuren, grondverf, 2 x lakken. En dat alles moet dan eerst aan de ene en dan aan de andere kant. Maar omdat we het ook niet zien zitten zo lang zonder kast in de woonkamer, zijn we toch maar even bij Ikea langs gegaan voor een paar Billy's. Nu kan ik tenminste in mijn eigen tempo aan het verven. Dan ga ik eerst het Lundiagedeelte dat ik voor mijn hobbykamer had gereserveerd doen, zodat ik ook mijn hok kan inrichten. De rest gaat dan voorlopig naar zolder. Maar dan zit ik altijd nog met al Leo's schilderspullen, die verstopt staan achter de dozen. Maar ik ga vast een list verzinnen.

Om een volgende meubel en laminaatcatastrofe te voorkomen, hebben we voor de katten een Cattery aan de bijkeuken gebouwd. Onze twee oudste poezebeesten mogen nu alleen nog onder strikt toezicht in de woonkamer. De dames hebben het best naar hun zin in hun nieuwe woning. Met allebei hun eigen vertrouwde eetkamerstoel, die ze helemaal in stukken mogen krabben en p.....
5 opmerkingen:

 1. WAAAAAAAUUUUUUUUUUUUWIIIIIIEEEEEE!
  Je mag met recht erg trots op jullie klusresultaten zijn. Oooooh, wat is dit mooi geworden zeg! De bank past idd. helemaal perfect en de piano staat ook erg mooi.
  De katten hebben 't ook prima voor elkaar in de Cattery. Applaus applaus applaus!

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Mooi hoor! Erg leuk om die verschillen te zien van voor en na...

  Liefs, Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooooooooooooooi. Dat ziet er goed uit Alie. Ik kan me voorstellen dat het goed voelt. De katten hebben het goed voor elkaar zeg. Die tegeltjes moet je niet weg doen hoor. Maak er iets moois van, Gaudi is er beroemd mee geworden. Het is nog wel even een klusje maar dan heb je ook wat.
  Weet je waarom jouw foto's zo donker zijn geworden? Je richt de camera op de ramen dus de camera stelt zich in op het buitenlicht. Vandaar.
  Succes met de restklussen!!

  Gr.GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank dames voor de complimenten.
  Oooooo, is het dát wat ik steeds fout doe. Maar als ik die kant wil fotograferen, hoe doe ik dat dan? Wachten tot het donker wordt? Want het is een doorzonkamer, dus ik heb altijd ramen:(. Of moet ik dan proberen met wat schuiner meer naar de wanden toe?

  gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen