http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

zondag 29 juni 2014

Een mijlpaal bij de log cabin sprei


Hoera, de eerste 25 blokken zijn klaar voor de sprei. Dat vond ik een mooie gelegenheid om ze aan elkaar te naaien, want nu heb ik een kwart deel en met een beetje fantasie kun je je voorstellen hoe hij wordt als hij klaar is. De Andere delen worden precies zo, alleen telkens een slag gedraaid, zodat je een blauw en een paarse ruit krijgt en in het midden de helemaal paarse blokken
Wel een klusje hoor en ik heb ook behoorlijk wat ruzie gehad met deze lap gisteravond bij het in elkaar zetten. Maar als ik hem zo zie, vind ik het toch wel heel mooi en dat stimuleert me om er mee door te gaan. Het mee gestikte papier zit er nog deels achter. Daar ben ik nog wel even mee bezig om weg te scheuren langs de naadjes. 20 naadjes per blok maal 25. En dan: hup de volgende 75 blokken.
Bedankt voor het kijken en een fijne zondag. Ik ga weer scheuren

Groetjes van Alie

dinsdag 10 juni 2014

Farmers Wife update

En hier is ze dan, mijn farmers Wife. 9 blokken al klaar, dus nog 41 te gaan. Ik besloot meteen maar de sashings en de driekhoekranden eraan te zetten, want ik was razend benieuwd naar het resultaat. Het oranje had ik al gekocht voor ik begonnen was met de blokken en ik was aldoor bang dat het te schreeuwerig zou zijn. Nu lijkt het op de foto iets feller dan hij in werkelijkheid is, bijna neon. Maar ik ben zeer tevreden over het resultaat. Wat een kleuren. Ik word er helemaal vrolijk van als ik ernaar kijk. Het is trouwens nog een aardig werkje die sashings eraan zetten, pffff. En alles met de hand he. Hieronder nog de blokken die nieuw zijn. Hierna ga ik denkelijk eerst maar eens verder met wat kleine projectjes en de sprei voor mijn dochter. 








Bedankt voor het kijken, groetjes van de Priegelmiep

vrijdag 6 juni 2014

Hexjestop klaar en mooie stofjes uit VS

En klaar is mijn hexagon top alweer. Wat leuk werken is dat. Ik heb hem nu geappliceerd op wat de rand moet worden en nu is het een kwestie van dubbelen en quilten. Ik heb op MP een stel klosjes handquiltgaren besteld in allemaal spannende kleurtjes. Hoewel ik nog geen idee heb wat voor kleur ik hierbij moet gaan gebruiken. Wordt vervolgd...



En dan de verrassing van de dag. Een week geleden heb ik stofjes uit de VS besteld bij Fabric.com van Judie Rothermel: Scarlet Evening. Vandaag stond UPS al voor de deur. Zijn ze niet geweldig! Ik ben zo dol op deze kleurcombinatie en ik ga het gebruiken voor de quilt die ik na de zomer ga maken bij de vervolgcurus. Ik moest er wel vrij veel van bestellen, van de meeste een yard. Te veel voor mij alleen, dus ik ga wat ik niet nodig heb op MP zetten. Als iemand nog een FQ mee wil, laat het me weten.




Ik wens jullie allemaal een fijn pinksterweekend. Houd allemaal het hoofd koel

groetjes, Alie de Priegelmiep

woensdag 4 juni 2014

Verdwijnselstiften en hexjes






Ik heb mijn eerste handgequilte werkje klaar. Ik ben gaan oefenen op pannelappen die ik al in elkaar had zitten (met de machine). Maar onlangs heb ik geleerd hoe ik iets met de hand moet doorquilten. Hieronder zie je van dichtbij het resultaat. Ik vind het toch mooier dan met de machine. Het was nog even zoeken hoe ik het patroon moest aftekenen. Ik heb verdwijnstiften gebruikt, maar dat is toch lastig werken hoor zo'n stift die aldoor verdwijnselt en dan moet je maar afwachten waar hij weer verschijnselt. Speciaal potlood kan ook, maar dat veeg je ook makkelijk weg tijdens het quilten. Gewoon wateroplosbare stift werkt toch nog het makkelijkst. Alleen zie je dan pas het resultaat als je werk gewassen is. Ik ben er best trots op dat het al zo snel goed gaat. Het is best moeilijk om een regelmatige steek te krijgen en dan moet het er aan de achterkant nog net zo netjes uitzien als aan de voorkant



En dan de hexjes. Ik heb mijn Sihouette snijmachientje hexagonnetjes van ongeveer 4 cm laten uitsnijden. Daarna de stofjes met een malletje iets groter geknipt en toen de stukjes aan elkaar gezet. De kartonnetjes kunnen er later uit. Ik heb lekker fleurige batikstof gekozen voor een kleedje voor op de tuintafel.


Dit is dan het resultaat. Grandma's garden wordt zo'n verzameling bloemen ook wel genoemd. Ik ben nog niet klaar, maar ik schiet al aardig op.


Iedereen een prettige dag gewenst ondanks al het hemelwater dat op ons neerkomt.

groetjes, Alie