http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

donderdag 9 juni 2011

Antieke Ikeakastjes

Goedemiddag dames,

Eindelijk ben ik dan klaar met mijn eerste Ikea ladenkastje. Zo, wel een werkje hoor. Maar hij is redelijk geworden wat ik ervan had verwacht. Ik zag laatst al googelend een kastje met craquelé geschilderd en dat vond ik wel een uitdaging om hiermee te proberen. Nadat ik het hout heb voorbewerkt, heb ik twee lagen bruine acrylverf aangebracht, daarna een laagje craquelé medium en na droging de groene acrylverf. Dit kan alleen met acryl. Voor de laatjes heb ik hetzelfde gedaan, alleen met kopermetallic ondergrond en bovenop ivoorkleur. Kost wel veel tijd hoor, al die lagen verf. Tussendoor moet alles goed drogen en ik heb een paar keer de bovenste laag te dik gedaan, waardoor de barstjes (die dus ontstaan door de laag medium) weer dichtgeschilderd werden. Maar het is erg leuk om dan de barstjes te zien verschijnen.
Een paar stempelafdrukjes inkleuren, klaar is het eerste kastje. Het lijkt echt oud, haha, zo lang bestaat Ikea nog niet.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden

gr. Alie
4 opmerkingen:

 1. Oooooooooh Alie, wat leeeeeeeuuuuuk!
  Ik geloof niet dat ik 'n superlatief kan bedenken voor deze supercreatie.Wat 'n leuk idee om er afdrukjes op te doen.En die craquele paint......wauwie!
  Deze heeft de hoofdprijs verdiend.

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dank je wel. Het is bijzonder leuk om te doen. Vooral nu ik weet hoe het moet, zijn de volgende een koud kunstje. Ik hang er nog twee kleintjes naast, ietsje hoger. En daarboven komen over de hele breedte nog twee cd-rekjes (over dwars) in dezelfde stijl.
  Alleen....... nou steekt de Lundia een beetje te strak erbij af. Maar daar vind ik vast nog wel iets op:0)

  gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het al zeker 14 à 15 jaar geleden gedaan met een cd kastje van Ikea. Maar ja, ik was mijn tijd dan ook ver vooruit natuurlijk. Eigenlijk heeft iedereen mij eigenlijk nagedaan, denken jullie ook niet? Ha ha. Ik heb er toen ook nog wieltjes onder gezet. Het geeft inderdaad een erg leuk effect. Ik ben benieuwd naar de volgende Alie. Doe je best.

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaaaah, was jij de aanstichter van al dit kwaad? Wakker liggen al puzzelend, stad en land afzoeken naar dat spul. Haha, dat wist ik niet. Heb je dat kastje nog?

  gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen