http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

zaterdag 15 augustus 2015

De sprei gequilt

Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan het quilten van de sprei voor mijn 
jongste dochter. Nu moet de bies er nog omheen. Om daar wat extra stof voor te halen was ik vandaag in de stoffenwinkel in Oldenzaal en de eigenaresse vroeg of ze een foto van de quilt mocht maken om op facebook te zetten. 
Als je goed kijkt, kun je zien dat ik er een patroon van cirkels in heb gequilt. Dat was een lastig karwijtje. En nu dus 8,5 meter bies eraan. Die gaat aan de ene kant met de machine en dan aan de achterkant met de hand vastgenaaid. Ik ben dus even van de straat deze week.
Bedankt voor het kijken.
Fijn weekend
De Priegelmiep

7 opmerkingen:

 1. Oh, wat is 'ie mooooi! En die cirkels zijn erg orgineel. ( voor mij tenminste) Geen wonder, dat dit prachtstuk op Facebook geplaatst wordt. Wat 'n megaformaat of ben jij 'n beetje gekrompen?

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat gaaf!!!! Hij is echt schitterend. Die cirkels zijn goed zichtbaar en echt een superleuk detail. Wat goed dat je er naast staat zo krijgen we een idee van de grootte. Wie staat er eigenlijk aan de andere kant?
  Vandaag en morgen is het even iets minder qua weer, ik zou zeggen grijp die kans...... Je dochter kan nu vast niet meer langer wachten. :0)

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In 1 woord.....SCHITTEREND. Prachtig door gequilt en de kleuren vindt ik fantastich. Mag je erg trots op zijn. Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gekrompen ben ik misschien een ietsiepietsie in de loop der tijd. Maar de quilt is bijna 2,15 meter in 't vierkant. Aan de andere kant staat een van de medewerksters van de winkel. Ik ben al bijna op de helft van de bies. Nog even doorbijten en dan mag ie vrijdag mee naar Utrecht voor zijn eindbestemming.
  gr. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een pracht van een quilt voor je dochter en wat leuk gequilt met al die bubbels!
  En wat is ze groot, daar kan je heerlijk onderkruipen!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dat een schitterende quilt geworden! Ze zal er vast ontzettend blij mee zijn hé? Een cadeau voor het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een pronkstuk heb je gemaakt. Schitterend, wat zal je dochter hier blij mee zijn. En die cirkels staan er prachtig op. En die bies zet ik er ook aan met de naaimachine en dan aan de andere kant met de hand afwerken. Een heel karweitje maar het staat dan zoveel mooier.

  BeantwoordenVerwijderen