http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

vrijdag 31 juli 2015

Een opdracht met een lading

Voor het 15-jarig jubileum van onze quiltbee hebben we de opdracht gekregen om een quiltje te maken voor 'little quilts of love'.
Ik vond dit een moeilijke opdracht om aan te beginnen. De quiltjes worden meestal ter grootte van een luier gemaakt en aan ouders geschonken die hun pasgeborene hebben verloren. De baby's die soms heel erg klein zijn, omdat het ook vaak om te vroeg geboren baby's gaat, worden hierin gewikkeld en gecremeerd of begraven. Maar ook veel ouders bewaren het quiltje als aandenken. Er zijn al veel ziekenhuizen in Nederland die aan dit project dat is komen overwaaien uit Australië meedoen.
Ik vind het aan de ene kant een mooie opdracht maar toch echt met een heel zwart randje.
Dit quiltje is slechts 25x25 cm.
Een fijne dag gewenst
Alie

4 opmerkingen:

 1. Da's inderdaad wel pittig om te doen, maar je hebt je er prima mee gered. Het is 'n mooi en ingetogen quiltje geworden.

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is prachtig geworden Alie. Mooi die handen om die baby. Mooi idee om daar quilts voor te gebruiken. Ik had er nog nooit van gehoord.

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het is natuurlijk geen leuke reden om zo'n quiltje te maken, maar ik denk dat je de verdrietige ouders er toch blij mee maakt. En je quiltje is erg mooi geworden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen