http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

vrijdag 6 februari 2015

Log cabin sprei

De afgelopen weken heb ik even flink doorgewerkt aan de sprei voor mijn jongste dochter. In plaats van 100 blokken heb ik besloten de buitenste rand weg te laten zodat het er nu 64 zijn. Omdat hij van het bed afhangt gaat anders toch het patroon verloren. Nu kan ik er een wat bredere effen rand omheen maken. En dan moet hij nog doorgequilt worden. Dus deze winter heeft ze er niets meer aan op haar koude kamer. Maar misschien wordt het volgend jaar wel heel koud en dan heeft ze een lekker warm bedje. Het was leuk om deze te maken, hoewel soms wel erg saai om steeds dezelfde blokken te maken. Ik ga het dus niet snel weer doen denk ik.
 Hier nog een close up van de stofjes

Bedankt voor het kijken en een fijne dag gewenst door 
de Priegelmiep

8 opmerkingen:

 1. Die wordt prachtig! Mooie stofjes heb je gebruikt, deze kleurtjes staan erg leuk bij elkaar. Fijn dat het einde bijna in zicht is. Wat zal je dochter hier straks blij mee zijn!

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die wordt idd. errug mooi.Ben ook erg gecharmeerd van de kleuren.
  Kan me voorstellen, dat je er soms 'n beetje flauw van wordt. Hoeveel uur werk zit hier nu in?

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik heb de uren niet bijgehouden. Maar reken maar uit: een half uur tot drie kwartier voor het inelkaar zetten van een blok en als het tegenzit een uur, of er moet er een overnieuw. Het snijden van de stroken gaan ook wel wat uurtjes in zitten en dan nog aan elkaar maken. En dat maal 64. Vast wel 50 of 60 uur. Of misschien wel 70.

   Verwijderen
 3. Het is wel heel erg mooi geworden! Zo'n log cabin wil ik ook altijd nog eens graag maken. Je kunt er van allerlei figuren mee maken terwijl het toch zo'n simpel patroon is hé? Je dochter vindt hem vast geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haaaa zo leuk om te lezen dat jij de laatste rand weg laat omdat je er een effen rand omheen wilt. Ik had de effen rand weg gelaten en de rand met log cabins gedaan. Hij is prachtig ! Denk dat dochter er blij mee is ongeacht wanneer ze hem krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het resultaat mag er zijn hoor. Errug mooi. De kleuren vind ik ook errug mooi bij elkaar passen. Succes met het door pitten. Goed weekend. Rita.

  BeantwoordenVerwijderen