http://www.flickr.com/photos/kentbrew/6851755809/

dinsdag 31 mei 2011

Dat valt nog niet mee, zo'n kast in elkaar zetten



Eindelijk, hij is klaar. Het viel nog behoorlijk tegen om hem in elkaar te zetten. Hoewel ik al 30 jaar ervaring heb met dit systeem, heb ik er niet aan gedacht dat sommige stukjes niet geverfd mogen worden omdat de planken dan niet meer goed in de gleuven glijden. Bovendien was er net iets te weinig ruimte, zodat Leo nog een stuk van de werkbank heeft moeten zagen. En nog was het te krap. Daardoor zijn er diverse stukken lak nogal beschadigd geraakt :(. Maar hij staat. Voorlopig heb ik er maar even zaken ingepropt en ik zie dat ik nodig nieuwe klappers moet hebben. Of ik moet nog een paar deurtjes gaan schilderen. Nu nog de Moppe kastjes pimpen en dan kunnen de plastic bakken en de doosjes ook een andere bestemming krijgen (op zolder, haha).

gr. Alie

zondag 29 mei 2011

Lundia en nog eens Lundia





Goedmorgen dames,

Gisteren ben ik eindelijk begonnen met de Lundia te schilderen. Oei, wat een klus. Op de foto's zit alles in de grondverf, zowel de voor- als achterkant. Inmiddels heb ik ook een kant in de lak. Wel handig die sneldrogende primer. Toen de laatste plank klaar was, kon ik zo door met de eerste. Vandaag gaan de achterkanten ook in de lak en dan kan ik morgen de tweede laklaag opbrengen.
Op de onderste foto zien jullie nog meer Lundia, dat moet later nog een keer. Ik geloof toch niet dat dit echt mijn nieuwe hobby wordt.

gr Alie

vrijdag 27 mei 2011

Heel veel laatjes


Vandaag hebben we een rondje Nederland gemaakt. Tenminste, naar Utrecht en Amsterdam; van hieruit is dat al een behoorlijk stuk Nederland. Kraamschudden in Utrecht en daarna, ook in Utrecht, 6 Ikea Moppe kastjes opgehaald en daarna door naar Amsterdam, waar nog eens 2 van die leuke handige dingen stonden. In totaal heb ik deze week 10 van deze superleuke kastjes gescoord (lang leve Marktplaats) met bij elkaar 51 laatjes. Zou ik daar een paar hobbyspulletjes in kwijt kunnen? Daar komen nog 8 lundia laatjes bij, haha. Ik ben de komende tijd wel even zoet met pimpen. Dus als het wat stil blijft op mijn blog, dan weten jullie maar vast wat ik aan het doen ben.

gr. Alie

donderdag 26 mei 2011

Drum baby 2



Omdat onze neven zo vruchtbaar blijken, moest ik nog een babykaartje maken. Zo ziet een Priegelmiepkaartje eruit als Priegelmiep haast heeft en geen inspiratie. Ik vond toch nog babypapier in een blokje dat ik een keer met de Kerst heb gekregen. Ik heb me dus maar helemaal uitgeleefd met rose, haha. Ik heb me er echt makkelijk af gemaakt. Mijn hok is fijn om in te werken, met veel licht en ruimer dan we dachten, maar ik zoek me steeds suf naar allerlei spulletjes omdat ik nog geen kast heb om het goed in te organiseren. Ik moet het nog doen met een paar schappen. Hoog tijd dus om aan mijn Lundiaklus te beginnen.

gr.Alie

Drum baby




Hier dan eindelijk een kaartje vanuit mijn nieuwe hobbyhok. Ik heb me suf gezocht naar babykleurtjes, maar: nope, niente. Nou heb ik zoveel papier en nog geen babykleurtjes. Hoog tijd om weer eens wat te shoppen, oh wat erg.
In het Scrapbookmagazine zag ik iets leuks dat ik meteen uit moest proberen. Stempelen in klei. En laat ik nou nog een aardig voorraadje Fimoklei hebben. Uitgedroogd weliswaar, maar daar is weer een speciaal goedje voor waar het allemaal weer lekker zacht mee wordt. Dus: bolletje maken, uitrollen tot een plakje, stempel er stevig opdrukken, gaatje erin, half uurtje in de oven, en ik heb een leuke tekst om aan het kaartje te hangen. Ik ben over de kaart niet helemaal tevreden. Misschien vanwege de kleurtjes. Wat vinden jullie?
stempel: Just inklined
papier: Basic Grey, Green at heart

groetjes, Alie

dinsdag 3 mei 2011

Voor en na

Hier zijn dan eindelijk de beloofde foto's van voor en na. Alles is nog lang niet zoals we het willen. Afgezien van een behoorlijk aantal onuitgepakte dozen, wacht mij nog diverse schilderklussen. Maar och, we zitten hier nog wel even, dus ik neem er alle tijd voor.
Ik kan jullie wel vertellen dat ik me nog in geen enkel huisje zo snel al heb thuisgevoeld als hier. Het is heerlijk wonen en ik geniet voorlopig nog elke dag van de frisheid van alles. De keuken, het spackwerk, het is allemaal zo nieuw en mooi. En het is heerlijk om niet meer steeds heen en weer te hoeven pendelen. Ik zou zeggen: kijk en huiver. Ik snap alleen niet waarom die foto's allemaal zo donker zijn geworden :(. Het is toch echt een heel lichte woonkamer. Maar ja, fotograferen is nooit mijn sterkste kan geweest.

gr, Alie




Aan de rechterkant zien de tegels er een beetje vreemd uit omdat we nog niet alles konden voegen vanwege nog niet volledig uitgeharde tegellijm. Wij doen de dingen in etappes. In dit geval het tegelen in 3 keer; gewoon omdat we dat leuk vinden. Oh ja en omdat de tegels op waren. We zijn hier nog niet zo bedreven in, dus sneuvelen er wel erg veel tegels bij het snijden. Restjes voor de kleine stukjes hebben we genoeg :). Deze week gaan we de laatste tegels zetten.











En nu komt de grootste verrassing: mijn hobbyhok nu


Gezellig he? Ik kan zó aan de slag. Ik hoef alleen nog maar 100 Lundia onderdelen te lakken, bleeech. Vlak voor de verhuizing kwamen we tot de ontdekking dat de katten wel erg hadden huisgehouden bij onze kasten en dus besloot ik om de Lundia maar een flinke opknapbeurt te geven: sxhuren, grondverf, 2 x lakken. En dat alles moet dan eerst aan de ene en dan aan de andere kant. Maar omdat we het ook niet zien zitten zo lang zonder kast in de woonkamer, zijn we toch maar even bij Ikea langs gegaan voor een paar Billy's. Nu kan ik tenminste in mijn eigen tempo aan het verven. Dan ga ik eerst het Lundiagedeelte dat ik voor mijn hobbykamer had gereserveerd doen, zodat ik ook mijn hok kan inrichten. De rest gaat dan voorlopig naar zolder. Maar dan zit ik altijd nog met al Leo's schilderspullen, die verstopt staan achter de dozen. Maar ik ga vast een list verzinnen.

Om een volgende meubel en laminaatcatastrofe te voorkomen, hebben we voor de katten een Cattery aan de bijkeuken gebouwd. Onze twee oudste poezebeesten mogen nu alleen nog onder strikt toezicht in de woonkamer. De dames hebben het best naar hun zin in hun nieuwe woning. Met allebei hun eigen vertrouwde eetkamerstoel, die ze helemaal in stukken mogen krabben en p.....